Önismeret

2023

Annyi minden történt ebben az évben, nehéz lesz összefoglalni mi is történt velem 2023-ban.

Először is az első dolog, amit be kell valljak magamnak, a negyedét sikerült véghez vinni, ami tervben volt. Egyrészt sajnálom, másrészt örülök neki, mert sok olyan dolog történt, amire nem számítottam. 

Mikor visszanéztem mik voltak a tervek a 2023-as évre inkább jót nevettem, nem volt bennem mély megbánás. Talán ez az egyik legnagyobb dolog, amit 2023 adhatott.

„A választások kizárják egymást – ez nehezíti meg annyira a döntéshozatalt. Minden igenhez tartozik egy nem. Minden döntésnek ára van, hiszen a többi lehetőségről le kell mondanunk.”

Irvin David Yalom

Nézzük először az írást:

Se a regény, se a novella nem került kiadás közeli állapotba, ahogy azt terveztem. Keveset tudtam velük foglalkozni, de ez a része a sok terv közül, amit a legkevésbé bánok. Vannak dolgok amiket nem érdemes siettetni és ez az. Mindkettővel kapcsolatban lettek új ötleteim és megértettem dolgokat, miért akadtam el velük. Nekem mindkettő írása terápia, és nem álltam készen szembenézni velük. Ami azért vicces, mert idén több olyan mondatot, részt is felfedeztem, amit két éve írtam le, adtam a szereplők szájába és most értettem meg igazán a jelentésüket. Érdekes tapasztalás volt. 

Amit viszont bánok, hogy mást se nagyon írtam.

Blog és könyvek:

Úgy érzem foglalkozhattam volna többet vele, de évközben több gond is akadt a bloggal, hibák, tárhely szolgáltató majd a váltás és kicsit elvették a kedvem ezek a dolgok. Az olvasással úgy érzem a suli mellett túlteljesítettem, mégha végül sok könyvről nem is írtam. Jövőre sem ígérek túl nagy aktivitást, a suli lesz az első. A könyvek meg fognak várni, akik pedig eddig velem tartottak, remélem megértik. Köszönet nekik. 

Tanulás és munka:

Nehezebb mint gondoltam, sokkal több időt vesz el mint gondoltam és ezért is borult kb minden. Mindemellett nagyon sokat kaptam tőle, sok új módszert ismertem meg. Részt vettem egy tanfolyamon is, ahol nagyon jó embereket ismertem meg. 

Az iskola rádöbbentett mennyire nem fejlődtem még meg magamba sok mindent a gimis évekhez képest, mennyire nagyok az elvárások magammal szemben és ez mennyire nyomja rá a bélyeget az egészségemre minden fronton. 

Munka terén sokat haladtam, idén már készítettem több numerológiai elemzést is, ezzel segítve másoknak. A sok pozitív visszajelzés erőt adott tovább tanulni. Azon leszek, hogy azt csinálhassam, amit igazán szeretnék. Segíteni másoknak. 

Önismeret és egészség:

Nehéz év volt ez, sokat fejlődtem, sok traumát átbeszéltünk. Az év második fele nem szólt másról mint a fizikai egészségről, és év végére még le is betegedtem, amiből még mindig nem lábaltam ki. Nehezen viselem a betegséget és ez most még meg is rángatott rendesen. A test és a lélek egészsége szorosan összefügg. Tudom hogy sok mindent én rontottam el azzal hogy túlhajtottam magam, túl sokat vártam el magamtól, mert azt hittem mindent is lehet egyszerre de sajnos ez beigazolódott ismét, hogy nem így működik. Majd csak megtanulom egyszer. Mentálisan is megvívtam egy nagyobb harcot saját magammal. Az önismeret sosem könnyű, de azt hiszem saját magunk kettősségével szembenézni, az ego és a lélek harcán végig menni nem egyszerű. Nem is hiszem hogy végig értem, azt hiszem csak tűzszünet áll fenn 😀 de nem lehet elég hálás Kittinek, hogy idén is fogta a kezem ebben. 

Amire büszke vagyok, áprilistól nyár végéig rendszeresen futottam, újra felfedeztem benne a jót. Ősszel a rossz idő beköszöntével és az egészségi problémák megjelenésével sajnos abbahagytam, de el nem felejtettem mit adott, így talán idén könnyebb lesz hozzá visszatérni. 

Kapcsolatok:

Lehullott pár álarc idén, voltak nagy csalódások de el kell fogadni, hogy a barátok néha mennek. Ami számomra a legnehezebb, hogy mindenki nem lehet a barátunk. Talán idén végre sikerült átütni ezt a mondatot is.

Nemet mondani nehéz, legalábbis számomra, főleg ha az egy kedves ismerős, rokon vagy barát. De már kezdem érteni, hogy első körben magunknak kell igent mondani, még akkor ha az szembe megy egy szeretett személy érdekével. Mindig nem lehet másokat előtérbe helyezni. 

Sok jó embert ismertem meg, akik szebbé tették a mindennapjaim még ha nem is lettünk barátok vagy az ő szemükben nem is vagyok az. Én mégis hálás szívvel gondolok rájuk. 

Vannak dolgok, amiket csinálhattam volna jobban, figyelhettem volna jobban, és remélem nem voltam túlságosan szörnyű barát. Igyekezni fogok ezt megígérhetem <3 

Azt hiszem ennyit szerettem volna elmondani a 2023-as évről. Jöjjön hát egy új kezdet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük